Op de werkvloer Overzicht

In de visindustrie is altijd wat te beleven. Van 's ochtends vroeg tot midden in de nacht zijn we met man en macht aan het werk om ervoor te zorgen dat iedereen thuis een lekker visje kan bereiden. Behalve de 'klassieke visserman' zijn er nog veel meer banen in de vissector. In de rubriek 'Op de werkvloer' geven wij een kijkje in de keuken van de vissermannen en -vrouwen van Nederland.

Deze editie zijn we op bezoek in Spakenburg. Hier praten we met iemand die elke dag -letterlijk- met vis in aanraking komt. Hij vertelt over zijn gemiddelde werkdag, het gemotiveerde team om hem heen en het contact met visdetaillisten. Eerst even kort voorstellen:

Naam: Paul Verhoeven
Leeftijd: 31
Burgerlijke staat: gehuwd en trotse vader van twee jongens, Joas (4) en Levi (1)
Beroep: verkoper FishSuper
Werkzaam bij: FishPartners te Spakenburg

"Mijn rol is geweldig leuk omdat ik veel vrijheid heb en veel contact heb met de Spakenburgse visdetaillisten."

 

Lees hier het hele interview

 

uit: Visculinair 23 - maart 2019

Voor deze editie van 'Op de werkvloer' reizen we af naar Urk. Hier treffen wij Cees, een enthousiaste medewerker van Sea Fresh. Met alle trots leidt hij ons rond op zijn werkplek. Hij vertelt over zijn achternaam, de toekomst van tonijn en wat hij zo mooi vindt aan de vissector. Eerst even kort voorstellen:

Naam: Cees ZwarthoedLeeftijd: 24Burgerlijke staat: OngehuwdBeroep: OrderpickerWerkzaam bij: Sea Fresh

 

"Het mooiste aan mijn werk is om elke dag bezig te zijn met een prachtig, gezond, product. Dit elke dag supervers ontvangen, bewerken en naar alle wensen van de klant versturen. Het is elke dag weer een nieuwe uitdaging."

 

Lees hier het hele interview

 

uit: Visculinair 22 - december 2018

Fred Wiering is als jongen eens een week mee geweest op de kotter en wist het meteen zeker: een carrière in de vissector was voor hem weggelegd. Hij was meteen verkocht! In deze editie spreken we de ondertussen 54 jarige Fred over zijn avonturen door de jaren heen, zijn favoriete visje en wat het leven op de kotter zo aantrekkelijk maakt. 

Naam: Fred WieringBeroep: Opstapper op de TX1Leeftijd: 54 jaar

"Het vak is zo aantrekkelijk omdat iedere week weer een nieuw avontuur is. Ik heb ook altijd mijn fotocamera mee."

 

Lees hier het hele interview

 

uit: Visculinair 21 - september 2018