Op de werkvloer bij Paul Verhoeven

In de visindustrie is altijd wat te beleven. Van 's ochtends vroeg tot midden in de nacht zijn we met man en macht aan het werk om ervoor te zorgen dat iedereen thuis een lekker visje kan bereiden. Behalve de 'klassieke visserman' zijn er nog veel meer banen in de vissector. In de rubriek 'Op de werkvloer' geven wij een kijkje in de keuken van de vissermannen en -vrouwen van Nederland.

Deze editie zijn we op bezoek in Spakenburg. Hier praten we met iemand die elke dag -letterlijk- met vis in aanraking komt. Hij vertelt over zijn gemiddelde werkdag, het gemotiveerde team om hem heen en het contact met visdetaillisten. Eerst even kort voorstellen:

Naam: Paul Verhoeven
Leeftijd: 31
Burgerlijke staat: gehuwd en trotse vader van twee jongens, Joas (4) en Levi (1)
Beroep: verkoper FishSuper
Werkzaam bij: FishPartners te Spakenburg

 

"Mijn rol is geweldig leuk omdat ik veel vrijheid heb en veel contact heb met de Spakenburgse visdetaillisten."

 

 

 

uit: Visculinair 23 - maart 2019

1.    Was een baan binnen de vissector iets waarvan je als kind al droomde?
Ik kom zelf niet direct uit een visfamilie, maar de vis heeft me altijd aangetrokken en ben er in gerold als jongen van twaalf jaar; vooral de verkoop vind ik mooi. Na dit bijna tien jaar op de markt gedaan te hebben richting consumenten werk ik nu al weer ruim vier jaar in de winkel van Fishpartners en verkoop vanuit deze groothandel aan de visdetaillisten. 

2.   Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?
Om 4 uur in de ochtend starten we met het noteren van de bestellingen die de avond daarvoor via WhatsApp zijn binnen gekomen, een manier van communicatie waar steeds meer gebruik van wordt gemaakt. Dan beginnen we met de bestellingen klaar maken en druppelen de eerste vishandelaren al binnen. Rond half negen ‘doen we een bakkie’ en daarna vervolgen we met allerlei werkzaamheden tot 12 uur. Traditioneel gaan we dan een uurtje naar huis voor de lunch en om 13:00 starten we weer tot een uur of vier. 

3.   Wat maakt jouw rol binnen de visgroothandel zo leuk?
Mijn rol is geweldig leuk omdat ik veel vrijheid heb en veel contact heb met de Spakenburgse visdetaillisten. Daarnaast wordt mijn job extra leuk omdat ik werk binnen een heel gezellig en gemotiveerd team. Samen een mooi product aan de man brengen met een gedeelde passie is toch geweldig!

4.   Je hebt veel contact met visdetaillisten. Vertel eens: hoe gaat dat in zijn werk?
In de handel moet je op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen. Als iemand je het vertrouwen geeft moet je dat niet beschamen en ervoor zorgen dat ze een top kwaliteit visje meekrijgen. Na verloop van tijd weet je wie wat kan gebruiken en door de korte lijnen en een topteam kun je naar mijn mening het verschil maken. 

5.   Het Visculinair magazine verspreid je zelf ook naar de vishandelaren. Zie je (en zij ook) het magazine als een mooi serviceartikel voor het contact met de consumenten?
Het Visculinair magazine is zeker een leuk magazine dat bij ons in de winkel ook gretig aftrek vindt bij de Spakenburgse vishandelaren die dagelijks hun producten komen halen. Zij delen deze vervolgens weer uit aan hun trouwe klantenkring. Het staat vol met leuke recepten, tips en weetjes. Mij wordt vaak gevraagd naar extra exemplaren of wanneer de nieuwe uitgave er weer zal zijn.

6.   Eet je zelf regelmatig vis? Zo ja, waarvoor mogen ze je 's nachts wakker maken?
Ik ben gek op vis. Een lekker gebakken tongetje vind ik heel lekker. Voor een heerlijk stuk witte heilbot uit de oven ben ik altijd te porren.