Pers

Het Nederlands Visbureau is de betrouwbare bron voor zowel inhoudelijke informatie over vissoorten, duurzame visserij en consumptiecijfers

Over vis, visbestanden en vangsttechnieken

Voor het schrijven van een inhoudelijk goed onderbouwd artikel is betrouwbare en juiste informatie van groot belang. In samenwerking met diverse instanties om dit aan te kunnen bieden aan pers en andere belanghebbenden.

Vangsttechniek
 

Informatie over vis(soorten)

Zoekt u actuele informatie over een bijvoorbeeld de makreel of een andere vissoort? Of de biologische kenmerken en de hoeveelheid die er jaarlijks wordt aangeland op de Nederlandse afslagen? Bekijk de Factsheets per vissoort en vangsttechniek

Informatie over duurzaamheid

Zoekt u informatie over hoe de sector werkt aan verduurzaming en een gezond visbestand? Lees het antwoord op de pagina 'Duurzaamheid".

Informatie over vangsttechnieken

Zoekt u laagdrempelige informatie over vangsttechnieken geschikt voor de consument. Lees meer op Visrecepten.nl/duurzamevangsttechnieken


 

Visconsumptie in cijfers

Hoeveel vis wordt in Nederland gegeten? Welke vissoort wordt het meest gegeten? Op deze vragen kunnen wij antwoord geven. Onderzoeksbureau GfK houdt namelijk elk jaar de ontwikkelingen in de huishoudelijke bestedingen van vis, schaal- en schelpdieren bij voor het Nederlands Visbureau.

Neem voor de recente cijfers contact met ons op via info@visbureau.nl. Geef in de mail aan voor welke media u schrijft, waar het artikel over gaat en naar welke cijfers u op zoek bent.

Gebruik van foto's en video's

Bewegend en stilstaand beeld is steeds belangrijker in onze steeds digitaler wordende wereld. Dit betekent dat gebruik van aansprekende, kwalitatief goede foto's en video's van groot belang is. Het Nederlands Visbureau ziet dit belang in en biedt de pers daarom een beeldbank en Youtube-kanaal die gebruikt kunnen worden ter illustratie en verduidelijking van artikelen, posts en publicaties van andere aard.

NB: Zowel de foto's als video's mogen enkel geplaatst worden met bronvermelding.

Ga naar de Flickr beeldbank

Ga naar het Youtube kanaal