Op de werkvloer Boyd van der Kammen

In de visindustrie is altijd wat te beleven. Van 's ochtends vroeg tot midden in de nacht zijn we met man en macht aan het werk om ervoor te zorgen dat iedereen thuis een lekker visje kan bereiden. Behalve de 'klassieke visserman' zijn er nog veel meer banen in de vissector. In de rubriek 'Op de werkvloer' geven wij een kijkje in de keuken van de vissermannen en -vrouwen van Nederland.

Boyd van der Kammen werkt als productie visverwerker bij Bertus-Dekker Seafood te IJmuiden. Zijn baan bestaat uit veel verschillende onderdelen van visverwerking, van het invriezen van de vis tot het klaarzetten van bestellingen. Dit doet hij met heel veel plezier, dus hij vertelt ons er graag over. Eerst even voorstellen: 

Naam: Boyd van der Kammen             
Beroep: Productie visverwerker        
Leeftijd: 26 jaar 
Werkzaam bij: Bertus Dekker Seafood

"Het harde werken gecombineerd met de saamhorigheid in het team maakt het werk zo leuk. Ik voel me als een vis in het water tussen mijn collega’s en we zijn net één grote familie."

1. Hoe ben je in de viswereld terecht gekomen?
Na mijn opleiding afgerond te hebben ben ik een tijd werkzaam geweest in de metaalindustrie totdat ik besloot mijn passie te volgen: werken in de vis. Ik heb me ingeschreven bij een uitzendbureau en ga nu elke dag met plezier naar mijn werk.

2. Welke werkzaamheden voer je dagelijks uit?
Werken in de vis betekent dat je elke dag hard werkt om ervoor te zorgen dat de consument het lekkerste visje op zijn bord krijgt. Bij het bedrijf waar ik werk doen we elke dag iets anders. De ene dag vries ik de vis in en de andere dag zorg ik dat de juiste bestellingen gereed staan voor vertrek. Er is niets wat ik niet leuk vind om te doen.

3. Wat vind je zo leuk aan het werken in de vis?
Het harde werken gecombineerd met de saamhorigheid in het team maakt het werk zo leuk. Ik voel me als een vis in het water tussen mijn collega’s en we zijn net één grote familie.

4. Naast het werken in de vissector, wat heeft nog meer je interesse?
Mijn grootste hobby is de waterkant afstruinen op zoek naar baars, snoek en andere roofvissen. Voor het vissen met kunstaas op roofvis moet je actief vissen: zo blijf ik gelijk in beweging!

5. Wat zijn je ambities?
Dit jaar heb ik een snoek van 107 cm gevangen. Het mooiste om aan de haak te slaan zou voor mij de grootste snoek van Nederland zijn!

6. Vertel eens wat je favoriete vissoort is en waarom?
Dan ga ik toch echt voor de snoek, elke print is anders en ik ga graag het gevecht met ze aan wanneer ik er één aan de haak heb geslagen.

7. Welk visje ligt er dagelijks op je bord?
Ik ben gek op een gebakken tong, daar kun je me echt voor wakker maken.