Op de werkvloer bij Tim van Zeben

In de visindustrie wordt er niet stilgezeten. Continu zijn we met man en macht bezig om ervoor te zorgen dat iedereen thuis een lekker visje voorgeschoteld kan krijgen. Behalve de 'klassieke visserman' zijn er nog veel meer banen in de vissector. In de rubriek 'Op de werkvloer' geven wij een kijkje in de keuken van de vishandelaren.

Tim van Zeben werkt al jarenlang vol passie in de vissector. Elke dag is weer een verrassing en dat maakt voor hem zijn baan zo leuk. Maar wie is Tim van Zeben eigenlijk? Hieronder stellen we hem aan u voor: 

Naam: Tim van Zeben
Beroep: Quality Manager
Leeftijd: 37 jaar
Werkzaam bij: Zeehandel Mercuur

"Is het een vis?
Nee, het is SuperTim!" 

 

uit: Visculinair 34 - december 2021

Was een baan binnen de vissector iets waarvan je als kind al droomde?
Nee, niet als kind. De liefde voor de sector is pas op latere leeftijd gekomen. Op het moment dat ik als vakantiebaantje in de vissector terecht kwam, werd ik gegrepen door deze fascinerende wereld.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Meestal begin ik ’s morgens om 06.00 uur. De rest van de dag is altijd een verrassing. Dat maakt mijn baan ook zo leuk. Mijn werkzaamheden zijn dan ook niet een standaard 9 tot 5 baan; je kunt eerder spreken van een 5 tot 9 baan. Maar het wil ook wel eens voorkomen dat ik om 14.00 uur alweer onderweg naar huis ben.

Waarom is jouw rol binnen het bedrijf leuk?
Wat de baan voor mij aantrekkelijk maakt, is dat ik veel variatie heb in alle werkzaamheden, veel vrijheid en altijd weer nieuwe uitdagingen. Ook de interactie met klanten en leveranciers vind ik erg leuk.

Heb je zelf veel contact met horecaklanten?
Vertel eens: hoe gaat dat in zijn werk? Mijn klanten leveren op hun beurt aan de horeca, ikzelf niet. Behalve in de rol van consument, heb ik nagenoeg geen direct contact met de horeca. Als bedrijf zijn wij ‘het voorstation’ voordat de producten bij de horeca komen te liggen.

Eet je zelf regelmatig vis? Zo ja, waarvoor mogen ze je wakker maken?
Ja, steeds vaker. Ik vind het leuk om elke keer wat anders te proberen. Dat hoeft niet te betekenen dat ik elke keer een andere vissoort uitprobeer, maar dat kan ook de bereidingswijze betreffen. Mensen mogen mij voor lekkere vis altijd wakker maken. Ik geef toe: verse wijting, rog en langoustines hebben wel altijd een lichte voorsprong.

Vul het volgende rijtje vragen in:
Wat is je gelukkigste herinnering uit het verleden?

Ik heb niet een specifiek moment in gedachte, maar alle vakanties met mijn vriendin en ons hondje zijn altijd wel hele fijne momenten.

Wil je een held zijn?
Uiteraard! Wie niet?! Is het een vis? Nee, het is SuperTim!

Wat staat er nog voor 2021 op je bucketlist en wat voor het jaar 2022?
In 2021 zou ik het liefst weer gewoon kerst willen vieren met vrienden en familie in goede gezondheid met veel lekkere vis! In 2022 hoop ik een reis te kunnen maken naar New York of Curaçao.