Voor het nieuwe jaar een nieuwe kalender ‘Vis van de Maand’

Scheveningen, 17 november 2021

Het Nederlands Visbureau heeft de kalender ‘Vis van de Maand’ voor het jaar 2022 inclusief materiaal voor de winkelvloer vervaardigd. Vanuit het brede palet aan vis, schaal- en schelpdieren wordt elke maand een andere soort van Nederlandse bodem uitgelicht en onder de aandacht gebracht van de Nederlandse consument.
vis van de maand kalender 2022

De ‘Vis van de Maand’ wordt steeds meer een begrip en in tal van communicatie-uitingen gebruikt als uitgangspunt. Naast het Nederlands Visbureau hanteren visgroothandels, de visdetailhandel evenals media en foodies deze als ‘inhaakkalender’ voor eigen activiteiten als publicaties en acties. Dit zorgt voor een synergie-effect in collectieve aandacht voor deze specifieke soort. 

‘Wanneer je in een bepaalde maand bij herhaling aandacht gevestigd ziet op één vissoort: bij de marktkraam, in de supermarkt, bij de groothandel, in een restaurant of in de media, vergroot dit de attentiewaarde voor die vissoort’, stelt Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau. ‘Onbekend maakt onbemind, reden waarom steeds meer informatie wordt verstrekt over de vele soorten die de Noordzee als gezonde voeding te bieden heeft’.

Het Nederlands Visbureau heeft op basis van de kalender een pakket beschikbaar voor op de ‘winkelvloer’, bestaande uit de kalender, aangevuld met displaymateriaal: per maand en dus vissoort een set receptenboekjes en displayposters. Voor ondernemers met instore screen is narrowcasting materiaal aanwezig.

De kalender ‘Vis van de Maand’ 2022 is opgesteld in samenspraak met vertegenwoordigers uit de visserij en handel, met als gemene deler: vis uit de Noordzee. Daarnaast wordt gekeken naar zaken als duurzaamheid en certificering, maar ook naar commercieel belang.

Het Nederlands Visbureau brengt de kalender ‘Vis van de Maand’ al enkele jaren uit om telkens een andere soort uit het geheel aan vis, schaal- en schelpdieren extra onder de aandacht te brengen.

Webshop Nederlands Visbureau