Hollandse Nieuwe

Op 14 juni gaat het haringseizoen 2017 van start, vanaf dat moment is de Hollandse Nieuwe weer overal verkrijgbaar. Zodra de nieuwe haringen weer overal verkrijgbaar zijn, wordt de komst van de nieuwe vangst op tal van plaatsen gevierd met haringparty’s en andere evenementen, zoals Vlaggetjesdag. Vlaggetjesdag Scheveningen vindt altijd plaats op de eerste zaterdag, volgend op de officiële start van het seizoen en wordt dit jaar feestelijk gevierd met een optreden van Jan Smit.

De veiling

Daags vóór de start van de verkoop van de nieuwe haring organiseert het Nederlands Visbureau ieder jaar de veiling van het eerste vaatje en gaat de opbrengst traditiegetrouw naar een goed doel. Onder het motto ‘echte maatjes laten liefste wensen uitkomen!’ gaat de opbrengst dit jaar naar Make-A-Wish Nederland, terwijl Wendy van Dijk de presentatie zal verzorgen als ambassadeur van dit goede doel.
 

Header

Make-A-Wish

Make-A-Wish houdt zich dagelijks bezig met het vervullen van de allerliefste wens van kinderen met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte. Zelf blijkt de stichting ook één grote wens te hebben: een ‘Wish-on-Wheels’.   

Gezamenlijk gaan het Nederlands Visbureau en Make-A-Wish zich inzetten voor het vervullen van  deze bijzondere wens:  ‘Wish-on-Wheels’.  De stichting wil heel graag een speciale bus, uitgerust met alle materialen die zintuigen activeren, zoals een waterbed, lichtjes en muziek. Deze bus is  bedoeld om de wensen van kinderen, met een beleving jonger dan drie jaar en een levensbedreigende ziekte, te vervullen en hen een onvergetelijke beleving geven.
 

Make-a-wish

Onderzoek

,,Uit onderzoek blijkt dat jongeren nog altijd weinig haring eten in tegenstelling tot ouderen. Wij vinden het belangrijk dat de traditie van haring happen niet verloren gaat en doorgegeven wordt'', licht Leewis van het Nederlands Visbureau het gekozen goede doel toe. De Hollandse Nieuwe is vanaf donderdag overal te koop.

Kom bieden

Wilt u meebieden tijdens de veiling dan kunt u zich hiervoor vooraf aanmelden.
Iedereen kan meebieden tijdens de veiling. Je kunt al een bod uitbrengen vanaf € 100,- De koper van het vaatje krijgt gegarandeerd een grote hoeveelheid publiciteit! Wil je weten hoe het er precies aan toe gaat tijdens dit spectaculaire media-event? Download dan onderstaande documenten.

Eerste vaatje haring levert 90.000 euro op bij veiling

Bijna twee keer zoveel als vorig jaar, zo hoog is de opbrengst van de traditionele veiling van het eerste vaatje nieuwe haring. Vanmiddag ging het in Scheveningen onder de hamer.

Waar vorig jaar 'slechts' 53.000 euro werd betaald voor het eerste vaatje, ging de eigenaar van supermarktketen PLUS dit jaar een stuk verder om het felbegeerde vaatje in de wacht te slepen.

Bij de Stichting Het Vergeten Kind kunnen de vlaggen uit. De 90.000 euro die de veiling van het vaatje opbracht, zullen worden gestort op de rekening van dit goede doel. 

Haringfilm
Haringfilm