Vis en vetgehalte
Voor wie zich op persoonlijk of professioneel vlak bezig houdt met (gezonde) voeding kan het belangrijk zijn om te weten welke vissoorten mager, gematigd vet en vet zijn. Bijvoorbeeld omdat je passende voeding zoekt bij een sportieve lifestyle en/of om voldoende Omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Hoe vetter de vis, hoe meer Omega-3 deze namelijk bevat.
Vis en vetgehalte overzicht
Magere soorten (0-2 gr vet) |
Medium vette soorten (2-10 gr vet) |
Vette soorten (10 gr vet) |
---|---|---|
Coquilles |
Schol |
Haring |
Inktvis |
Poon |
Makreel |
Kabeljauw |
Garnalen |
Paling |
Koolvis |
Tarbot |
Sprot |
Tong |
Tonijn |
Zalm |
Wijting |
Zeewolf |
|
Zeeduivel |
Heilbot |
|
Mosselen |
Mul |
|
Oesters |
Zeebaars |
|
Schelvis |
Zwaardvis |
|
Tilapia |
Pangasius |
|
Forel |
||
Roodbaars |
||
Ansjovis |
||
Sardientjes |
Meer weten over specifieke vissoorten?
Ga voor gerichte informatie vissoorten en de (hoeveelheden) voedingsstoffen die zij bevatten naar de consumentenwebsite Visrecepten.nl. Hier is alle voedingsinformatie per vissoort te vinden. Daarnaast tref je er heerlijk gezonde recepten bij vissoort naar keuze.