Vis en vetgehalte

Voor wie zich op persoonlijk of professioneel vlak bezig houdt met (gezonde) voeding kan het belangrijk zijn om te weten welke vissoorten mager, gematigd vet en vet zijn.  Bijvoorbeeld omdat je passende voeding zoekt bij een sportieve lifestyle en/of om voldoende Omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Hoe vetter de vis, hoe meer Omega-3 deze namelijk bevat.

 

Vis en vetgehalte overzicht


 

Magere soorten
(0-2 gr vet)
Medium vette soorten
(2-10 gr vet)
Vette soorten
(10 gr vet)

Coquilles

Schol

Haring

Inktvis

Poon

Makreel

Kabeljauw

Garnalen

Paling

Koolvis

Tarbot

Sprot

Tong

Tonijn

Zalm

Wijting

Zeewolf

 

Zeeduivel

Heilbot

 

Mosselen

Mul

 

Oesters

Zeebaars

 

Schelvis

Zwaardvis

 

Tilapia

Pangasius

 
 

Forel

 
 

Roodbaars

 
 

Ansjovis

 
 

Sardientjes

 

Meer weten over specifieke vissoorten?

Ga voor gerichte informatie vissoorten en de (hoeveelheden) voedingsstoffen die zij bevatten naar de consumentenwebsite Visrecepten.nl. Hier is alle voedingsinformatie per vissoort te vinden. Daarnaast tref je er heerlijk gezonde recepten bij vissoort naar keuze.

Naar vissoort informatie op Visrecepten.nl