Vis in de klas

Weten wat je eet en kiezen voor een bewuste lifestyle is belangrijk.  Natuurlijk niet alleen voor volwassenen, maar zeker ook voor opgroeiende kinderen. Het is daarom belangrijk dat zij van jongs af aan in aanraking komen met gezonde voeding, waar vis als vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel van uitmaakt. Het Nederlands Visbureau biedt, al dan niet in samenwerking met derden, materialen om spelenderwijs meer over vis en de vissector te weten te komen.

Zo zijn er websites met leuke spelletjes, boekjes met weetjes en raadsels over vis en kleurplaten voor de allerkleinsten. Jong geleerd is oud gedaan, dus laat jouw kind(eren) vandaag nog kennismaken met vis als onderdeel van een gezond voedingspatroon!

 Viskids.nl

Viskids.nl is bedoeld voor kinderen tussen 10 en 12 jaar en bestaat uit lesmateriaal dat zelfstandig gelezen worden, en quiz om de opgedane kennis te testen en leuke kleurplaten voor jongere broertjes of zusjes. 

Het lesmateriaal is ingedeeld  korte hoofdstukken die afzonderlijk te lezen zijn, Zo lezen ze bijvoorbeeld over welke vissen er in onze Noordzee zwemmen, hoeveel vis wij Nederlanders eten, hoe er vroeger gevist werd en hoe dat nu gaat en nog veel meer.

Naar Viskids.nl

 

Bestel het Lars en Liz lespakket voor in de klas

Het gratis "Welkom in de wereld van Lars en Liz"-lespakket voor de basisschool bestaat o.a. uit een leerlingenhandboek, een docentenhandleiding, een dvd en een vis en schaal- en schelpdierenposter.

Leerlingen leren middels dit lespakket alles over de vis, het belang van duurzame visserij, vis als gezonde voeding en hoe de vis verwerkt wordt.

lees meer en bestel!

Neem met de klas een kijkje op de visafslag!

Niets is leuker dan in de praktijk zien hoe de verse vis die net binnen is wordt gekeurd en gesorteerd. Voor kinderen van minimaal 14 jaar is het mogelijk onder begeleiding een rondleiding te krijgen. Naast informatie over de schepen, het aanlanden, keuren en sorteren wordt er ook veel verteld over de verschillende vissoorten. Een leuk en leerzaam uitje dus!

Meer lezen en aanmelden

 


Het 'Monsterboekje' (en andere materialen in de webshop)

Monsterboekje

Voor de kinderen van de bovenbouw in het lager onderwijs (van 7-11 jaar) is een nieuw 'Monsterboekje' gemaakt. Voor in de klas, op de BSO of gewoon thuis: met informatie over vis en de vissector, raadseltjes en plaatjes. Ook ondernemers uit de vissector die een groep kinderen ontvangen, kunnen dit boekje gebruiken voor een interactief programma.

Bestel in de webshop