Vis in de klas

Weten wat je eet en kiezen voor een bewuste lifestyle is belangrijk.  Natuurlijk niet alleen voor volwassenen, maar zeker ook voor opgroeiende kinderen. Het is daarom belangrijk dat zij van jongs af aan in aanraking komen met gezonde voeding, waar vis als vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel van uitmaakt. Het Nederlands Visbureau biedt, al dan niet in samenwerking met derden, materialen om spelenderwijs meer over vis en de vissector te weten te komen.

Zo zijn er websites met leuke spelletjes, boekjes met weetjes en raadsels over vis en kleurplaten voor de allerkleinsten. Jong geleerd is oud gedaan, dus laat jouw kind(eren) vandaag nog kennismaken met vis als onderdeel van een gezond voedingspatroon!

Project Viskids

Speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er het project Viskids waar ze terecht kunnen voor informatie over vis, visserij en van alles wat daarmee te maken heeft. Genoeg dus voor een interessante spreekbeurt of werkstuk.

 

Bestel het Lars en Liz lespakket voor in de klas

Het gratis "Welkom in de wereld van Lars en Liz"-lespakket voor de basisschool bestaat o.a. uit een leerlingenhandboek, een docentenhandleiding, een dvd en een vis en schaal- en schelpdierenposter.

Leerlingen leren middels dit lespakket alles over de vis, het belang van duurzame visserij, vis als gezonde voeding en hoe de vis verwerkt wordt.

lees meer en bestel!

Neem met de klas een kijkje op de visafslag!

Niets is leuker dan in de praktijk zien hoe de verse vis die net binnen is wordt gekeurd en gesorteerd. Voor kinderen van minimaal 14 jaar is het mogelijk onder begeleiding een rondleiding te krijgen. Naast informatie over de schepen, het aanlanden, keuren en sorteren wordt er ook veel verteld over de verschillende vissoorten. Een leuk en leerzaam uitje dus!

Meer lezen en aanmelden

 


Het 'Monsterboekje' (en andere materialen in de webshop)

Monsterboekje

Voor de kinderen van de bovenbouw in het lager onderwijs (van 7-11 jaar) is een nieuw 'Monsterboekje' gemaakt. Voor in de klas, op de BSO of gewoon thuis: met informatie over vis en de vissector, raadseltjes en plaatjes. Ook ondernemers uit de vissector die een groep kinderen ontvangen, kunnen dit boekje gebruiken voor een interactief programma.

Bestel in de webshop