Een school vol vis

School vol vis

Een school vol vis is een lesprogramma, gericht op de leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs.

Het Nederlands Visbureau heeft zich gedurende het schooljaar 2022-2023 op kinderen uit de bovenbouw van basisscholen gericht met lesmateriaal voor deze 'consumenten van de toekomst'.

Hier waren verschillende leerdoelen aan verbonden: de leerlingen leren over verschillende vissoorten, de beroepen in de vissector, hoe de visketen in elkaar zit, dat vis gezond is, hoe je vis kan bereiden en duurzame visserij. Zo kunnen de leerlingen zichzelf ontwikkelen tot echte visexperts. Ondanks dat het lesprogramma officieel is afgelopen, blijven de materialen online beschikbaar. 

Het programma start met ‘Vissen in de Noordzee’, een educatieve video van circa 10 minuten waar informatie wordt gegeven over de vissector. Daarna kunnen de kinderen aan de slag met een opdrachtenboekje met vragen over de sector. In het boekje wordt doorverwezen naar extra online informatie, waarvan de kinderen gebruik kunnen maken tijdens het uitvoeren van de opdrachten. Naast het opdrachtenboekje is een antwoordenblad ontwikkeld, waarop de leerlingen zelfstandig of klassikaal hun antwoorden kunnen nakijken.

Wilt u als onderwijzer zelf beginnen met het lesprogramma? Dat kan! Hieronder zijn de links te vinden naar de educatieve video en het bijbehorende lesmateriaal.

Al dit materiaal is onderstaand gratis te downloaden.

Klik hier voor de link naar de video

Klik hier voor de link naar het opdrachtenboekje

Klik hier voor de link naar het antwoordenblad

Een handleiding, met daarin een leidraad betreffende uw (gewenste) bijdrage, is beschikbaar bij het Nederlands Visbureau.

Deze campagne over vis en de vissector voor jongeren wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, Europees Fonds voor maritieme zaken en visserij. 

eu
een school vol vis