Een school vol vis

School vol vis

Een school vol vis is een lesprogramma, gericht op de leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Er zijn verschillende leerdoelen aan verbonden: de leerlingen leren over verschillende vissoorten, de beroepen in de vissector, hoe de visketen in elkaar zit, dat vis gezond is, hoe je vis kan bereiden en duurzame visserij. Zo kunnen de leerlingen zichzelf ontwikkelen tot echte visexperts.

Het programma start met ‘Vissen in de Noordzee’, een educatieve video van circa 10 minuten waar informatie wordt gegeven over de vissector. Daarna kunnen de kinderen aan de slag met een opdrachtenboekje met vragen over de sector. In het boekje wordt doorverwezen naar extra online informatie, waarvan de kinderen gebruik kunnen maken tijdens het maken van de opdrachten.

Naast het opdrachtenboekje is ook een antwoordenblad ontwikkeld, waarop de leerlingen zelfstandig of klassikaal hun antwoorden kunnen nakijken. Al dit materiaal is onderaan de pagina gratis te downloaden.

Ook is het voor de basisscholen mogelijk een gastspreker uit te nodigen. Wanneer u als school hierin geïnteresseerd bent, kunt u contact opnemen met het Nederlands Visbureau via onderstaand aanmeldformulier.
Klik hier voor het aanmeldformulier voor scholen en buitenschoolse activeiten.

Bent u een visexpert en lijkt het u leuk om uw steentje bij te dragen door middel van het verzorgen van een gastles? Dat kan! U kunt uzelf opgeven door middel van onderstaand aanmeldformulier.
Klik hier voor het aanmeldformulier voor het verzorgen van een gastles.

Wilt u nu al beginnen met het lesprogramma? Dat kan! Hieronder zijn de links te vinden naar de educatieve video en het bijbehorende lesmateriaal.

Klik hier voor de link naar de video

Klik hier voor de link naar het opdrachtenboekje

Klik hier voor de link naar het antwoordenblad

Deze campagne over vis en de vissector voor jongeren wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, Europees Fonds voor maritieme zaken en visserij.

eu
een school vol vis