Nederlands Visbureau zet iedere maand een andere vissoort in de spotlight

Den Haag, 14 december 2023

Vis van de Maand kalender: een jaar vol culinaire inspiratie uit zee

Met de introductie van de Vis van de Maand kalender serveert het Nederlands Visbureau iedere maand een andere vis op de dis. Onderzoek wijst uit dat de top 5 van meest geconsumeerde vissoorten, zowel thuis als buitenshuis, al jarenlang onveranderd is, ondanks het uitgebreide aanbod bij de visspecialist, de viskraam of in de supermarkt. Met de kalender streeft het Nederlands Visbureau ernaar andere vissoorten onder de aandacht te brengen.
Vis van de Maand kalender

Door iedere maand de focus te leggen op één bepaalde vissoort met bijpassende recepten worden consumenten en chef-koks aangemoedigd variatie op het bord te brengen. Twaalf vissoorten en schaal- en schelpdieren zijn geselecteerd, met aandacht voor duurzame vangst, quota, certificering en commerciële aantrekkingskracht. De kalender ‘Vis van de Maand’ 2024 is samengesteld door vertegenwoordigers uit de aanvoersector, handel en verwerking en detailhandel met als gemene deler: elke maand ander lekkers uit de zee op je bord.

We kennen allemaal de uitdrukking ‘wat de boer niet kent, dat eet hij niet’. Door ook andere vissoorten een podium te geven, willen wij de drempel verlagen een keer voor een andere vissoort te kiezen. In december valt bij aangesloten visdetaillisten het Vis van de Maand-promotiemateriaal op de deurmat. Deze collectieve aandacht zorgt voor eenduidige communicatie en vergroot de attentiewaarde richting de visliefhebbers. Daarnaast wordt de kalender middels de decemberuitgave van ons culinair magazine Visculinair, gedistribueerd onder consumenten’, aldus het Nederlands Visbureau.