Grüne Woche 2020 van start

Gepubliceerd: 17 januari 2020

Vandaag opende de Grüne Woche. Deze jaarlijks terugkerende beurs in Berlijn vindt plaats tot en met 26 januari en is hét trefpunt voor de Duitse en internationale agrarische sector. De beurs werd officieel geopend door de Duitse minister (LNV) Julia Klöckner.
Grüne Woche 2020 van start

In aansluiting op de opening bracht Klöckner, in aanwezig van minister Carola Schouten en een Eerste en Tweede Kamerdelegatie (LNV), een bezoek aan de Holland Hal, omdat Nederland het oudste partnerland is. Beide ministers werden vergezeld door Frau Antje en haringmeisje Annemiek. Nederland wordt op deze manier niet alleen als 'Nederland kaasland', maar zeker ook als 'Nederland visland' neergezet.

Over de Grüne Woche

Met een bezoekersaantal van een half miljoen is de Grüne Woche een goede gelegenheid voor de deelnemende (internationale) bedrijven om nieuwe producten en diensten te introduceren. Tegelijkertijd kunnen wij, als overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen, gezamenlijk het goede imago van agrarisch Nederland in Duitsland behouden en versterken. 

Minister Carola Schouten en Duitse minister Julia Klöckner

Minister Carola Schouten en Duitse minister Julia Klöckner.

Haringmeisje Annemiek

Haringmeisje Annemiek biedt Attje Kuiken en minister Carola Schouten Nederlandse maatjesharing aan.

Minister Carola Schouten

Minister Carola Schouten.