In de media

Als woordvoerder voor de vissector wordt het Nederlands Visbureau vaak gevraagd naar reacties op ontwikkelingen in de sector of in wereld die daarop van invloed zijn. Op deze pagina kunt u nieuwsartikelen, radiointerviews en tv uitzendingen terugvinden waar het Nederlands Visbureau haar medewerking aan heeft verleend.

2018/april. amports & IJmuider courant

Met het initiatief "Noordzeevis uit..." willen ondernemers en  andere stakeholders uit visgemeenten uit Nederland streekproducten uit onze Noordzee op de kaart te zetten. De eerste, inmiddels actieve visserijgemeente betreft Scheveningen. Ook in IJmuiden zet het Nederlands Visbureau nu in om samen met ondernemers dit ‘streekproduct’ een podium te bieden dat het verdient.

Amports - IJmuidense vis beter op de (menu)kaart
IJmuider Courant - Vis vis en nog eens vis
IJmuider Courant - Vis beter promoten
Promotie vis uit Nederland
Prominent in beeld tijdens opening Holland Paviljoen Grüne Woche

2017/december. Enjoy Transavia Magazine

Vanaf 1 december kunnen consumenten op 30.000 voet hoogte lezen over de vis van eigen (zee)bodem. In het artikel vertellen we de reizende landgenoten alles over mediterrane vissoorten die veel rond de Zuid-Europese kust wordt gegeten, maar ook vrolijk in grote getalen in onze eigen Noordzee zwemmen.

Enjoy Magazine Transavia

2017/ november-december spread 100% NL Magazine

In de winteruitgave van het 100% NL Magazine leest de consument alles over vis van dichtbij: uit onze Noordzee dus. Met dit artikel in ''het leukste blad van Nederland' worden maar liefst 2 miljoen mensen bereikt.

Naar het artikel

2017/oktober. Artikel dagblad Trouw

"Zorgplicht Noordzee voor eigen Gezondheid"

Dat vis gezond is zal niemand ontkennen, maar of je het ook met een verantwoord kan eten is voor veel consumenten de vraag. In een interview met dagblad Trouw geeft Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe staat het met de visbestanden in onze Noordzee?
  • Hoe ontwikkelt de vissector zich?
  • Hoe staat het met de vervuiling van de Noordzee?
  • Wat is de rol van het Nederlands Visbureau binnen de vissector?

 

Naar het volledige artikel

2017/oktober. Artikel Versinspiratie Magazine

Versinspiratie Magazine is het vakblad voor de versspecialist, waaronder de visspecialisten, lunchroom- en delicatessenzaakeigenaren.  Zes keer per jaar inspireren, informeren en entertainen wij deze kleine ondernemers met onze blik op vis(verkoop) en hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat de consument vaker voor vaker en gevarieerder voor vis kiest. Lees ons nieuwste artikel in de oktober editie van Versinspiratie Magazine met als titel "Het is wachten op... de decemberdrukte".

Naar het artikel