Veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe

Dinsdag 11 juni vindt de traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe plaats op Scheveningen. Het Nederlands Visbureau organiseert elk jaar de veiling, wat de officiële start van het seizoen van de Hollandse Nieuwe markeert.
Veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe

Scheveningen, april 2019 - Dit jaar gaat de opbrengst van de veiling naar de Stichting Mag Ik Dan Bij Jou. Cabaretier en liedschrijver Claudia de Breij zal als beschermvrouwe van deze stichting de cheque in ontvangst nemen. De Stichting Mag Ik Dan Bij Jou wil bijdragen aan de veiligheid en geborgenheid van kinderen met kanker tijdens hun behandeling in het ziekenhuis door met een Nationaal Mag Ik Dan Bij Jou Fonds een financieel vangnet te bieden, zodat ouders er zo goed mogelijk voor hun zieke kind kunnen zijn.

Op veel plaatsen wordt de komst van de nieuwe haring gevierd met haringparty’s en andere evenementen. Vanaf de dag na de veiling, 12 juni,  is de Hollandse Nieuwe weer overal in Nederland te koop. In Duitsland en België wordt tegelijkertijd de komst van de nieuwe vangst 2019 van de Hollandse Nieuwe verwelkomd. Breng iedereen op de hoogte van de komst van de Hollandse Nieuwe met promotiemateriaal dat u kunt bestellen in onze webshop.  

Aanmelden voor de veiling
Wilt u ook aanwezig zijn bij de officiële veiling, dan verwelkomen we u graag als bieder. Aanmelden kan via de website van het Nederlands Visbureau: visbureau.nl/bieders.