Word eigenaar van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe 2019

Op 11 juni 2019 kan het eerste vaatje Hollandse Nieuwe van u zijn. Niet alleen is het een hele eer om hiervan de trotse eigenaar te zijn, maar het genereert ook landelijk media exposure voor u en uw bedrijf die een paar ton vertegenwoordigt. Vooraanstaande landelijke en regionale RTV zenders en grote dagbladen zijn aanwezig. Dit leidt tot uitgebreide verslaggeving van het evenement, variërend van aandacht tijdens het tv-journaal tot uitgebreide nieuwsberichten in diverse media. Als koper hoeft u niet per se diep in de buidel te tasten. Door het Amerikaanse veilingsysteem kunt u voor een heel redelijk bedrag al de eigenaar zijn.
Veiling 2018

Veiling eerste vaatje Hollandse Nieuwe 2019

Het haringseizoen start in 2019 officieel op woensdag 12 juni. Deze start wordt voorafgegaan door de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe op DINSDAG 11 juni 2019 om 14.00 uur in de Visafslag Scheveningen. Traditiegetrouw keurt een gekwalificeerd proefpanel de nieuwe haring, waarna het eerste vaatje wordt geveild en de opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel.

Een paar ton media-exposure met het eerste tonnetje

Ruim dertig jaar lang is de veiling een aantrekkelijk evenement voor pers. Vooraanstaande landelijke en regionale RTV zenders en grote dagbladen zijn aanwezig. Dit leidt tot uitgebreide verslaggeving van het evenement, variërend van aandacht tijdens het tv-journaal tot uitgebreide nieuwsberichten in diverse media. De koper van het eerste vaatje wordt uiteraard in deze uitingen genoemd, wat afgelopen jaren een landelijke media-exposure met een waarde van een paar ton vertegenwoordigde! Dit betrof niet alleen exposure via landelijke tv, radio en print, ook online media besteden hier veel aandacht aan.

Opbrengst veiling naar Stichting Mag Ik Dan Bij Jou

Dit jaar gaat de opbrengst van de veiling naar de Stichting Mag Ik Dan Bij Jou. Cabaretier en liedschrijver Claudia de Breij zal als beschermvrouwe van deze stichting de cheque in ontvangst nemen. De Stichting Mag Ik Dan Bij Jou wil bijdragen aan de veiligheid en geborgenheid van kinderen met kanker tijdens hun behandeling in het ziekenhuis door met een Nationaal Mag Ik Dan Bij Jou Fonds een financieel vangnet te bieden, zodat ouders er zo goed mogelijk voor hun zieke kind kunnen zijn. Met de opbrengst van de veiling kan er een mooie financiële bijdrage geleverd worden aan het nationale ontzorgingsfonds van de Stichting Mag Ik Dan Bij Jou.

Amerikaanse veiling

Het is een veel voorkomende misvatting dat de koper van het eerste vaatje het eindbedrag van de veiling betaalt! De veiling wordt traditiegetrouw op de zogenaamde Amerikaanse wijze van verkoop geveild. Dit houdt in dat door alle bieders kleinere bedragen vanaf € 250,- geboden kunnen worden. Alle bedragen bij elkaar opgeteld leveren uiteindelijk een hoog eindbedrag op. Elke bieder kan meerdere malen een bod doen, waarbij per bieder de bedragen opgeteld worden en elk geboden bedrag ook betaald moet worden. De bieder die als laatste een bod heeft uitgebracht voor de slag van de hamer, is de uiteindelijke koper van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe voor het totaal aan biedingen die hij heeft geboden. Voordeel van deze wijze van verkoop is dat met vele bieders tezamen een aanzienlijke opbrengst binnengehaald kan worden voor het goede doel.

Voorbeeld Amerikaanse wijze van bieden
Bieder A biedt € 250,- Bieder A betaalt € 250,- totale opbrengst veiling is € 250,- Bieder B biedt € 750,- Bieder B betaalt € 750,- totale opbrengst veiling is € 1.000,-

Bieder C biedt € 750,- Bieder C betaalt € 750,- totale opbrengst veiling is € 1.750,- Bieder A biedt nog eens € 250,- Bieder A betaalt nu nog eens € 250,- totale opbrengst veiling is € 2.000,-

Wanneer op dit moment niemand meer een bod uitbrengt, dan is het vaatje voor € 500,- voor bieder A. In totaal is dan voor het goede doel € 2.000,- opgehaald.

Aanmelden

Onderstaand treft u het zogenaamde 'biederspakket', bestaande uit de biedersinformatie, algemene voorwaarden en het inschrijfformulier. Wanneer u zich aanmeldt als bieder gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden waaronder een minimale bieding van 250,-.

Vriendelijk verzoeken wij u het inschrijfformulier volledig in te vullen en te mailen naar info@visbureau.nl of per post te versturen naar:

Nederlands Visbureau
Visafslagweg 1
2583 DM Den Haag


Download nu
Download nu
Download nu

 

Promotiemateriaal Hollandse Nieuwe
Dit jaar kunt u via onze webshop weer haringpromotiemateriaal bestellen. Wel zo leuk als uw winkel, kraam of horecagelegenheid helemaal in 'Hollandse Nieuwe' stijl is, met vlaggenlijnen, posters, spandoeken, autostickers, en meer. Breng iedereen op de hoogte van de komst van de Hollandse Nieuwe met het promotiemateriaal dat u kunt bestellen in onze webshop.   

Oproep Claudia de Breij
Bied mee op het eerste vaatje Hollandse Nieuwe!