Word eigenaar van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe 2024

Op dinsdag 18 juni 2024 kan het eerste vaatje Hollandse Nieuwe van u zijn. Niet alleen is het een hele eer hiervan de trotse eigenaar te zijn, maar het genereert ook landelijk media exposure voor u en uw bedrijf dat een paar ton vertegenwoordigt. Vooraanstaande landelijke en regionale RTV zenders en grote dagbladen zijn aanwezig. Dit leidt tot uitgebreide verslaggeving van het evenement, variërend van aandacht tijdens het tv-journaal tot opvallende nieuwsberichten in diverse media. Als koper hoeft u niet per se diep in de buidel te tasten. Door het Amerikaanse veilingsysteem kunt u voor een heel redelijk bedrag al de eigenaar zijn.
Veiling 2024

bekijk hier de video VAN dick swaab en erik scherder

 

Veiling eerste vaatje Hollandse Nieuwe 2024

Het haringseizoen start in 2024 officieel op woensdag 19 juni. Deze start wordt voorafgegaan door de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe op dinsdag 18 juni 2024. Traditiegetrouw keurt een gekwalificeerd proefpanel de nieuwe haring, waarna het eerste vaatje wordt geveild en de opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel.

Een paar ton media-exposure met het eerste tonnetje

Ruim dertig jaar lang is de veiling een aantrekkelijk evenement voor pers. Vooraanstaande landelijke en regionale RTV zenders en grote dagbladen zijn aanwezig. Dit leidt tot uitgebreide verslaggeving van het evenement, variërend van aandacht tijdens het tv-journaal tot opvallende nieuwsberichten in diverse media. De koper van het eerste vaatje wordt uiteraard in deze uitingen genoemd, wat afgelopen jaren een landelijke media-exposure met een waarde van een paar ton vertegenwoordigde! Dit betrof niet alleen exposure via landelijke tv, radio en print, ook online media besteden hier veel aandacht aan.

Opbrengst veiling naar DE NEDERLANDSE HERSENBANK

De opbrengst van de veiling komt dit jaar ten goede van de Nederlandse Hersenbank. De Hersenbank is een afdeling van het Nederlands Herseninstituut. De Hersenbank maakt hersenonderzoek mogelijk door humaan hersenweefsel van gezonde én zieke mensen beschikbaar te maken voor onderzoek. Stichting Vrienden van het Herseninstituut werft fondsen om de Hersenbank in stand te houden en faciliteert toponderzoek naar de werking van hersenen en hersenaandoeningen Door het direct financieren van excellent hersenonderzoek op het Nederlands Herseninstituut en het in stand houden van de Nederlandse Hersenbank dragen zij als stichting bij aan doorbraken om uiteindelijk hersenaandoeningen te bestrijden.

Het werk van de Nederlands Hersenbank en de producten uit de Nederlandse vissector dienen een gemeenschappelijk doel: het bevorderen van gezondheid en welzijn. Talrijke studies hebben aangetoond dat het regelmatig eten van vis, vooral vette vis zoals haring, een scala aan voordelen biedt voor de cognitieve functies en algehele hersengezondheid. Het Herseninstituut richt zich specifiek op onderzoek naar de werking van hersenen en de behandeling van hersenaandoeningen. Beide met een gemene deler: een gezondere toekomst voor iedereen.

Amerikaanse veiling

Het is een veel voorkomende misvatting dat de koper van het eerste vaatje het eindbedrag van de veiling betaalt! De veiling wordt traditiegetrouw op de zogenaamde Amerikaanse wijze van verkoop geveild. Dit houdt in dat door alle bieders kleinere bedragen vanaf € 250,- geboden kunnen worden. Alle bedragen bij elkaar opgeteld leveren uiteindelijk een hoog eindbedrag op. Elke bieder kan meerdere malen een bod doen, waarbij per bieder de bedragen opgeteld worden en elk geboden bedrag ook betaald moet worden. De bieder die als laatste een bod heeft uitgebracht voor de slag van de hamer, is de uiteindelijke koper van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe voor het totaal aan biedingen die hij heeft geboden. Voordeel van deze wijze van verkoop is dat met vele bieders tezamen een aanzienlijke opbrengst binnengehaald kan worden voor het goede doel.

Voorbeeld Amerikaanse wijze van bieden
Bieder A biedt € 250,-, Bieder A betaalt € 250,- totale opbrengst veiling is € 250,-.
Bieder B biedt € 750,-, Bieder B betaalt € 750,- totale opbrengst veiling is € 1.000,-.
Bieder C biedt € 750,-, Bieder C betaalt € 750,- totale opbrengst veiling is € 1.750,-.
Bieder A biedt nog eens € 250,-, Bieder A betaalt nu nog eens € 250,- totale opbrengst veiling is € 2.000,-.

Wanneer op dit moment niemand meer een bod uitbrengt, dan is het vaatje voor € 500,- voor bieder A. In totaal is dan voor het goede doel € 2.000,- opgehaald.

Aanmelden

Onderstaand treft u het zogenaamde 'biederspakket', bestaande uit de biedersinformatie, het registratieformulier en de algemene voorwaarden. Wanneer u zich aanmeldt als bieder gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden waaronder een minimale bieding van  250,-.

Vriendelijk verzoeken wij u het registratieformulier volledig in te vullen en te mailen naar info@visbureau.nl


 

Veiling eerste vaatje Hollandse Nieuwe 2024
Veiling eerste vaatje Hollandse Nieuwe 2024
Veiling eerste vaatje Hollandse Nieuwe 2024

 

promotiemateriaal Hollandse Nieuwe

Vanzelfsprekend heeft het Nederlands Visbureau weer volop promotiematerialen beschikbaar in de webshop om de komst van de Hollandse Nieuwe op de winkelvloer duidelijk kenbaar te maken. Bestel tijdig uw materialen via onze webshop.