Persreis haring

Voorafgaand aan het officiële startmoment van het nieuwe haringseizoen, de veiling van het eerste vaatje, organiseerde het Nederlands Visbureau een persreis naar het Noorse Egersund.
Persreis start haringseizoen 2017

Het gezelschap arriveerde op donderdagavond in het Noorse plaatsje, waar een gezamenlijk diner plaatsvond met de Nederlandse vertegenwoordigers van de haringhandelaren die daar gedurende een aantal weken verblijven. Met hen kon uitgebreid worden gesproken over de eerste vangsten en verwerking. Ook de Noorse vertegenwoordigers vanuit aanvoer, veiling en de verwerkingsfabriek namen deel aan dit etentje. 

Op vrijdagmorgen vroeg arriveerden enkele schepen aan de kade. Daar was de journaille getuige van de aankomst van de schepen met vette haring, die direct na het aanlanden in Hollandse handen kwamen. Daar werd een verwerkingsfabriek bezocht die de haring verwerkt tot de typische ‘Hollandse Nieuwe’. Dit persbezoek zorgde voor mooie publicaties in de dagbladen, voorafgaand aan de officiële start van het nieuwe haringseizoen.

Krantenknipsels persreis Egersund 2017