Hollandse Nieuwe Stijl recept

Tartare Hollandaise
Hollandse Nieuwe Stijl
Tartare Hollandaise

Van haring, dille, appel en chutney van rode ui

 

Dit heb je nodig
• 2 haringen • uienchutney (2 rode uien in ringen, 20 gr suiker, 30 ml rode wijn, 30 ml rode wijnazijn, scheutje olijfolie) • ¼apel • 1 tl dile • zakje rucola • zakje groentechips

Zo maak je het
Maak eerst een tartaar door de haring en appel in kleine blokjes te snijden. Snijd de dille in kleine stukjes. Doe de blokjes appel bij de blokjes haring en meng hier de dille doorheen (ga daarbij op je smaak af). Je tartaar is klaar voor gebruik! Tijd om het gerecht op te maken: pak een kommetje of serveerbakje en leg op de bodem eerst wat rucola. Schep de tartaar in het kommetje/bakje, zodat je de rucola niet meer ziet. Schep een klein beetje uienchutney over de tartaar. Doe tot slot ook nog wat verkruimelde groentechips on top, zo maak je deze heerlijke haringtartaar helemaal af!