Hollandse Nieuwe Stijl recept

Smash the herring
Hollandse Nieuwe Stijl met Miljuschka
Smash The Herring

Haring rilette op smörrebröd

 

Dit heb je nodig
500 g rauwe haring, graten verwijderd  100 g geraspte wortel  sap van ½ citroen  1 el witte wijnazijn  2 el mayonaise  1 tl versgeraspte gember  90 g boter  dille, klein bosje
Om te serveren: roggebrood, komkommer, avocado

Zo maak je het
Meng de wortelrasp in een kom met het citroensap, de azijn en de mayonaise. Voeg de geraspte gember toe en wat fijngesneden dille. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwarm de boter in een pan en bak de haring tot deze zacht en gaar zijn. Laat even afkoelen en haal dan de vis van de huid met een vork of met je handen. Roer de haring door je wortelmengsel. Als het nog wat extra smeuïgheid nodig heeft dan kun je een klein beetje bakvet uit de pan gebruiken. Meng het niet te lang door en voeg eventueel nog peper en zout toe. Serveer de rilette op roggebrood en beleg deze met avocadoplakjes en komkommer.