Hollandse garnaal, de kleine smaakmaker

De Hollandse garnaal is lekker, lokaal én verantwoord. Een echte smaakmaker uit de Noordzee. ‘Onze’ Hollandse garnaal heeft een uitgesproken maar subtiele zilte smaak en malse, stevige structuur. Met deze eigenschappen steekt hij met kop en schouders boven zijn soortgenoten uit. Waar een klein schaaldiertje groot in kan zijn. En omdat ‘ie zo krachtig is, heb je aan een kleine hoeveelheid genoeg. Ook met een handje van deze Hollandse held kun je eindeloos variëren en voeg je een ware smaakexplosie toe aan je gerecht.

In de maand september, de ‘Maand van de Hollandse garnaal’, krijgt deze kleine smaakmaker het podium dat hij verdient en laten we zien hoe veelzijdig hij eigenlijk is. Lees op deze pagina alles over de ‘de kleine smaakmaker’ campagne. Onderaan is promotiemateriaal te bestellen dat in de winkel kan worden gebruikt om de Hollandse garnaal de extra aandacht te geven die hij verdient.

De kleine smaakmaker

 

Kleinste varende Hollandse garnalenrestaurant van Nederland

Ter gelegenheid van de ‘Maand van de Hollandse garnaal’, vaart in september het allerkleinste Hollandse garnalenrestaurant door Nederlandse wateren. Aan boord laten chefs Estée Strooker (24Kitchen), Mathijs Vrieze (RTL4) en Hugo Kennis (24Kitchen) Nederland zien hoe makkelijk en lekker het is om te variëren met Hollandse garnalen. Vanaf september zijn er op de campagnepagina wekelijks nieuwe inspirerende recepten te vinden die de drie chefs naar aanleiding van de campagne ontwikkelden.

Laat u inspireren door Estée, Mathijs en Hugo en zet de Hollandse garnaal op de kaart!

Estée Strooker

Estée Strooker

Estée is fan van de Hollandse garnaal. Ze gebruikt hem het liefst helemaal: de schalen kan je bijvoorbeeld frituren of een heerlijke bouillon van trekken. Estée is chef-kok in haar eigen restaurant ’t Amusement, heeft nog 2 restaurants, is op televisie o.a. bekend van 24Kitchen en de Nieuwe Garde en is voorvechtster van duurzaam eten.

Hugo Kennis

Hugo Kennis

Hugo is dol op schelpdieren. Hij verrast mensen graag en dat is hij ook met de Hollandse garnaal van plan. Hugo presenteert het programma Smaakpupillen, de Makkelijke Maaltijd en Worsten van Babel bij 24Kitchen en is regelmatig te gast bij Koffietijd.

Mathijs Vrieze

Mathijs Vrieze

Mathijs kookt het liefst met verse ingrediënten. Komt dat goed uit, want de Hollandse garnaal komt rechtstreeks uit de Noordzee! Mathijs heeft als doel om Nederland te inspireren lekker en gezond te koken. Dat doet hij door zijn kookboeken en platform mathijsvrieze.nl.

Pop-up restaurant voor publiek

Liefhebbers van de Hollandse garnaal maken kans op een diner voor twee aan boord bij Hugo Kennis door deel te nemen aan de winactie op www.hollandsegarnaal.nl. Hugo opent voor één avond de deuren van een varend pop-up restaurant in Rotterdam op donderdag 20 september. Op het menu staan uitsluitend gerechten met een glansrol voor de onlangs MSC-gecertificeerde kleine smaakmaker. Ook uw klanten kunnen kans maken! Deel de actie op uw social mediakanalen om uw klantenkring op de hoogte te stellen.

Lokaal én verantwoord

Naast de allerlekkerste, is de Hollandse garnaal ook nog eens een verantwoord en lokaal product. Sinds eind 2017 is de kleine smaakmaker namelijk MSC-gecertificeerd. Dat betekent dat de Hollandse garnaal duurzaam gevangen is en dat de herkomst traceerbaar is. Dat is genieten met een goed gevoel.

POS-materiaal

bestel hier pos-materiaal

Het Nederlands Visbureau verzorgt alle promotieactiviteiten rond de campagne ‘de kleine smaakmaker’. Voor ondernemers en andere belangstellenden bieden wij een aantal mogelijkheden om de winkelvloer aan te kleden en in de maand september extra aandacht te vragen voor de Hollandse garnaal. In onze webshop kunt u promotiemateriaal bestellen zoals posters en een recepthouder met verrassende en inspirerende recepten voor op de toonbank.

 

Naar de webshop

Pers en contact

Op zoek naar meer informatie over deze campagne? Download de perskit met persbericht en beeldmateriaal. Voor vragen over de campagne kunt u contact opnemen met Agnes Leewis.

Visdetaillisten en retailers

Wilt u aanhaken bij de campagne? Dat juichen we toe! U kunt POS materiaal bestellen via de webshop om in uw winkel te gebruiken.

Chefs,  foodbloggers en influencers

Dol op Hollandse garnalen en interesse om aan te haken bij de campagne De kleine smaakmaker? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste chefs, foodbloggers en influencers om de Hollandse garnaal op de kaart te zetten. Neem contact op met Agnes Leewis voor de mogelijkheden.

Wil je meer weten over de Hollandse garnaal? Ga naar de vissoort pagina Hollandse garnaal op visrecepten.nl waar je achtergrondinformatie vindt over de levenscyclus, vistechniek, voedingswaarden, verkrijgbaarheid en nog veel meer. 

Lees meer over de Hollandse garnaal

Deze campagne in het kader van de Hollandse garnaal wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, Europees Fonds voor maritieme zaken en visserij.

EU logo