Op 13 juni gaat eerste vaatje Hollandse Nieuwe onder de hamer voor de Voedselbank

Scheveningen, 11 april 2023

Op dinsdag 13 juni 2023 organiseert het Nederlands Visbureau de viering van de komst van de Hollandse Nieuwe, vangst 2023. Op deze datum vindt de traditionele veiling van het eerste vaatje haring plaats in Scheveningen, welke opbrengst traditioneel wordt geschonken aan een goed doel, dit jaar naar de Voedselbank. Daags erna, woensdag 14 juni, is de Hollandse Nieuwe weer overal te koop.
Natasja Froger

De traditionele veiling van het eerste vaatje haring, waarmee het seizoen van de ‘Hollandse Nieuwe’ wordt ingeluid, is gepland op dinsdag 13 juni a.s. De opbrengst van de veiling komt dit jaar ten goede van Voedselbanken Nederland. De veiling wordt gepresenteerd door tv-presentatrice Natasja Froger, die samen met haar man dit goede doel een zeer warm hart toedraagt.

Elk jaar organiseert het Nederlands Visbureau de officiële start van het seizoen met een veiling. Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau: ‘In de huidige tijdgeest is een doel dat zich inzet voor de mensen die het erg moeilijk hebben in ons ‘rijke’ Holland volgens ons een passende keuze. We streven ernaar zoveel mogelijk mensen in ons land een klein steuntje in de rug te geven’.

Namens Voedselbanken Nederland geeft Caroline van der Graaf-Scheffer aan: Geweldig dat de opbrengst van de veiling van het eerste vaatje nieuwe haring bestemd is voor de Voedselbanken. Juist in deze tijden waarin het aantal klanten van de voedselbanken zo sterk gegroeid is, een derde daarvan is kind jonger dan 18 jaar, is dit zo enorm welkom en nodig. Iedereen bij ons is vrijwilliger en met elkaar weten we hoe belangrijk het hartverwarmende initiatief van het Nederlands Visbureau is nog meer mensen wekelijks te kunnen steunen met voedselhulp’. 

De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vindt traditioneel in Scheveningen plaats, daags vóór de start van de verkoop van de nieuwe haring in het hele land. Zodra de nieuwe haringen weer overal verkrijgbaar zijn, wordt de komst van de nieuwe vangst 2023 op tal van plaatsen gevierd met haringparty’s en andere evenementen, zoals Vlaggetjesdag. Vlaggetjesdag Scheveningen vindt altijd plaats op de eerste zaterdag, volgend op de officiële start van het seizoen.

INFORMATIE OVER DE VEILING 
 

bied mee - strook

Heeft u ook interesse uw steentje bij te dragen aan het goede doel?

Het succes van de veiling is mede afhankelijk van aanwezige bieders, die bijdragen aan een mooie totaalopbrengst voor het goede doel. Wij nodigen u en uw netwerk van harte uit mee te komen bieden en er weer een geslaagde editie van te maken. Vind hier alle nodige documenten om u aan te melden. 

 

Download hier het registratieformulier 2023

Lees hier de algemene (verkoop)voorwaarden 2023

Lees hier de biedersinformatie 2023

PROMOTIEMATERIAAL 2023
 

bestel tijdig uw promotiemateriaal

Op woensdag 14 juni start officieel de landelijke verkoop van de Hollandse Nieuwe. Wilt u gebruik maken van het haring promotiemateriaal ten behoeve van een evenement of anderszins, dan kan dit worden besteld in onze webshop

 

Ga naar de webshop