Hollandse Nieuwe Stijl recept
Mexicaanse tortilla met gegrilde haring, tomatensalsa en koriander
Dit heb je nodig
8 verse haringen • 4 tomaten • 1 ui • 1 bosje koriander • 1 limoen • 1 teen knoflook • 1 rode peper • 1 theel. gerookt paprikapoeder • 200 g crème fraîche • 8 kleine maistortilla’s
Zo maak je het
Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snijd de tomaat in kleine blokjes. Snipper de ui, hak de helft van het bosje koriander fijn en pers het sap uit de limoen. Meng de ui, koriander en limoensap door de tomaat. Breng op smaak met peper en zout. Maal in de blender de knoflook en de rode peper (eventueel zaadjes verwijderd) fijn. Voeg de paprikapoeder en crème fraîche toe met wat zout en draai tot een gladde crème. Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril hierop de haringen aan 1 kant tot er grillstrepen ontstaan. Bak de tortilla’s in een droge hete koekenpan totdat ze iets verkleuren. Dit duurt ongeveer 1 minuut per kant. Houd ze warm in een schone droge theedoek. Neem een tortilla en schep er een lepel crème in. Leg daar een haring op en een lepel van de tomatensalsa. Maak af met wat verse koriander.