Hollandse Nieuwe Stijl recept

Crunchy herring
Hollandse Nieuwe Stijl met Miljuschka
Crunchy herring

Krokant gebakken gezouten haring met een korstje van cornflakes

 

 

Dit heb je nodig
4 haringfilets  1 pak cornflakes  1 ei, losgeklopt  ruim olie om de vis in te bakken
Om te serveren: gebakken aardappeltjes en doperwten

Zo maak je het
Neem een ruime kom en verkruimel hierin de cornflakes. Niet te fijn maar ook niet te grof. Het moet straks goed om de vis heen blijven zitten. Neem een andere kom en klop hierin het ei los met een vork. Je kunt de haring in zijn geheel doen of de twee filets los. Doe je de filets los dan heb je uiteraard meer crunch. Haal de filets eerst door het ei en daarna door de cornflakes. Druk het heel even een klein beetje aan met je hand. Neem een ruime koekenpan en verhit hier de olie in. Houd een ruime hoeveelheid aan zodat je een lekkere crunch krijgt en de vis goed wordt gebakken. Als de olie goed heet is, bak je de vis om en om in een paar minuten goudbruin en gaar.