Hollandse Nieuwe Stijl recept

Bruschetta Amsterdam
Hollandse Nieuwe Stijl
Bruschetta Amsterdam

Met haring en gemarineerde rode ui

 

Dit heb je nodig
• 4 haringen • 2 rode uien in dunne ringen • olijfolie • 100 ml witte wijnazijn • 4 dikke sneden (donker) vloerbrood • 25 gr zachte boter • 2 el grove mosterd • 50 gr veldsla • 6 Amsterdamse uien in vieren
• 1-2 el kappertjes

Zo maak je het
Leg de uienringen in een schaaltje en schenk daar de azijn overheen. Laat de uienringen ongeveer een half uurtje (of langer) staan tot ze wat zachter zijn. Snijd de haringen in lange repen. Smeer wat olijfolie over het brood en rooster de sneden brood in een contactgrill (of de koekenpan) totdat je bruine strepen ziet. Zo maak je bruschetta’s. Zijn je bruschetta’s klaar? Smeer dan boter en mosterd op de sneden en leg daar de veldsla bovenop. Leg de repen haring op het brood. Verdeel tenslotte de uienringen, Amsterdamse uien en kappertjes over de bruschetta’s.  Serveer de bruschetta’s op een servet van vetvrij papier.