Hollandse Nieuwe Stijl inspiratie: Sweet Delusion

Recept Sweet Delusion
Hollandse Nieuwe Stijl
Sweet Delusion

Gebrande Hollandse Nieuwe met gekonfijte citroen, crumble van roggebrood en ijs en hangop van yoghurt, citroen en basilicum cress. Merengue en zeste van citroen.

"De insteek is het creëren van een ultieme verrassing"

De creativiteit van dit gerecht is de brug van hartig naar zoet. Dit laat zien hoe extreem creatief je kunt combineren met de Hollandse Nieuwe. De brandsmaak van de haring geeft een mooi tegenwicht aan de zoete en zure elementen om de haring heen.

De insteek is het creëren van een ultieme verrassing. Je vraagt je tijdens het eten af of je nu een dessert of iets hartigs eet. Het samenspel van het zoete, zure en hartige geeft de enorme diversiteit van Hollandse Nieuwe aan.

Ingrediënten citroen-yoghurtijs
1/2 l melk
1/2 l yoghurt
300 gr witte basterdsuiker
2 citroenen (alleen het sap en zeste)
15 gr cortina

Bereiding
Meng 2 dl melk met cortina en witte basterdsuiker in een pan, verwarm tot 80 graden.
Koel terug tot 4 graden.
Meng deze massa met de overige ingrediënten (behalve de citroenzeste) en draai dit in de ijsmachine.
Voeg als laatste de citroenzeste toe.

Terug