Hollandse Nieuwe Stijl inspiratie: Mad Infusion

Recept Mad Infusion
Hollandse Nieuwe Stijl
Mad Infusion

Hollandse Nieuwe in shoyu, geïmpregneerd met Granny Smith sorbet, gepofte zwarte quinoa en krokant van focaccia

"De Granny Smith appel, in combinatie met het krokant van de quinoa en focaccia, zorgt voor een perfecte balans"

 

Met Hollandse Nieuwe kun je heel creatief combineren. Zelfs na het impregneren met shoyu blijft de haringsmaak duidelijk aanwezig. De textuur van de haring verandert door het impregneren licht. Om het zout van de shoyu en de haring enigszins te doorbreken, gebruiken we de Granny Smith appel als mooie tegenhanger. In combinatie met het krokant van de quinoa en focaccia is het gerecht perfect in balans.

Ingrediënten Granny Smith sorbet
1 liter Granny Smith sap
1 tl vitamine C poeder
1 citroen (sap en schil)
400 gr suiker
20 gr cortina
35 gr glucose

Bereiding
Meng 1dl Granny Smith sap met suiker, glucose en cortina in een pan.
Verwarm tot 80 graden. Roer totdat alle ingrediënten gesmolten zijn en het een gladde massa is. Koel terug tot 4 graden.
Meng de overige ingrediënten met de afgekoelde massa en draai het geheel in de ijsmachine tot een gladde, witte sorbet

Terug