Hollandse Nieuwe Stijl inspiratie: Bloody Herring

Hollandse Nieuwe Stijl
Hollandse Nieuwe Stijl
Bloody Herring

Hoorntje van brique deeg gevuld met gemarineerde haring, mayonaise van lavas en sorbet van bloody mary en piment.

"Lavasmayonaise en haring blijken een perfecte smaakcombinatie te zijn"

Bij een oer-Hollandse vis als de haring, is het interessant om te kijken naar Nederlandse ingrediënten voor leuke smaakcombinaties.

Lavas, oftewel de maggiplant, is qua smaak in ons smaakpalet gegrift. Dit danken we onder andere aan onze voorliefde voor soep. De combinatie van lavasmayonaise
en haring blijkt een goede smaakcombinatie te zijn, maar is wel vet op vet. Dat vraagt om een goede tegenhanger, die we vinden in de tomaat. Door hier een pittige sorbet van
te maken, komen de smaken van de haring en lavas in een perfecte balans.

Ingrediënten gemarineerde haring
1 filet Hollandse Nieuwe
1 scheutje olijfolie
5 druppels Chardonnay azijn
1 snufje selderijzout
1tl ragfi jn gesnipperde witte ui

Bereiding
Snij de filet in een fijne brunoise.
Meng alle ingrediënten en koel terug tot 4 graden.
Altijd serveren onder de 10 graden.

 

Terug