Vis van de Maand

Kalender vis van de maand 2022

In samenwerking met de vissector stelt het Nederlands Visbureau jaarlijks de Vis van de maand-kalender vast. Elke maand wordt een andere soort uitgelicht, rekening houdend met de seizoenen en welke soort extra promotie verdient. Door collectief aandacht aan de uitgekozen vissoorten te geven, wordt gebruikgemaakt van de kracht van herhaling. Consumenten zien herhaaldelijk de ‘Vis van de Maand’: op social media, in aanbiedingskrantjes, in foodblogs én bij de visdetaillist. Vanuit het Nederlands Visbureau zorgen we voor zoveel mogelijk (voor u makkelijk te delen) content en laten we u via een maandelijkse nieuwsbrief weten wat er die maand nog meer gebeurt. Doet u mee met het maandelijks op een podium plaatsen van een vis(soort)?

POS-materiaal 'Vis van de Maand' voor op de winkelvloer beschikbaar 

Sinds 2020 jaar verzorgt het Nederlands Visbureau het promotiemateriaal 'Vis van de Maand' voor in uw winkel. Het bestaat uit verschillende materialen die naar keuze kunnen worden besteld in de webshop. Een aantal materialen wordt maandelijks verwisseld (zoals een toonbankposter en een gratis weg te geven recept) en andere kunnen het gehele jaar gebruikt worden (zoals een ijsprikker en een display).

Jaarpakket vis van de maand 2022

Veel ondernemers hebben het materiaal intussen in hun winkel staan. Heeft u het promotiemateriaal nog niet besteld? Geen probleem! Het materiaal is hier te bestellen. Heeft u via de VNV een abonnement op het promopakket ‘Vis van de Maand’? Dan ontvangt u dit pakket automatisch en betaalt u alleen de verzendkosten.

Maandelijkse nieuwsbrief

Iedere maand stuurt het Nederlands Visbureau een nieuwsbrief uit met daarin informatie over hoe u de vis een podium kunt geven. Denk hierbij aan weetjes, promotiematerialen, social media-content en andere nuttige informatie. Wilt u deze ook ontvangen? Stuur een mail naar info@visbureau.nl. Lees hier de nieuwsbrief over de 'Vis van de Maand' december: griet. 

Bekijk de nieuwsbrief van december 2022 

 

Benieuwd naar wat ondernemers zeggen over het POS-materiaal 'Vis van de Maand'?

We spraken Arjanne Hameeteman, onderneemster en (mede)eigenaresse van Visspecialist Hameeteman, over haar ervaringen met het materiaal op de winkelvloer. Arjanne: 'Klanten vragen naar het 'Vis van de Maand'- recept'. Lees hier het hele gesprek. 

arjanne

Ook Hugo van der Meij, van Visgilde Hugo van der Meij, is enthousiast over het materiaal: 

"Ik ben heel positief, ik kan niet anders zeggen. De uitstraling, de sfeer is aantrekkelijk en de recepten zijn goed. De klant waardeert ze. In februari was de pijlinktvis ‘Vis van de Maand’. We hebben toen het recept ‘Vis van de Maand’ zelfgemaakt en als hapje aangeboden aan onze klanten die vervolgens het recept meekregen om er zelf mee aan de slag te gaan. Ook verkochten we in die maand verse gebakken inktvisringen, was de video over inktvis op onze schermen te zien en ook online kreeg de inktvis aandacht. We verkochten meer inktvis dan ooit dus ja, collectieve promotie werkt".  

Lees hier het hele gesprek.