Sectornieuws

Op deze pagina treft u al het interessante en belangrijke nieuws uit de visserijsector.

Holland Paviljoen Fish Bremen

Fish International 2020 in Bremen

Uitnodiging deelname Holland Paviljoen

In navolging van 2018 biedt het Nederlands Visbureau de Nederlandse visbedrijven de gelegenheid tot collectieve deelname aan Fish International Bremen (9-11 februari 2020)binnen een Holland Paviljoen.

Deze coördinatie van de tweejaarlijkse beurs heeft het Visbureau na een aantal pauzejaren in 2018 opnieuw opgepakt.

Inmiddels hebben enkele bedrijven zich ingeschreven voor een stand binnen het Holland Paviljoen. Belangstellende ondernemers kunnen zich richten tot info@visbureau.nl.

Voor dit landenpaviljoen wordt men verzocht tot inschrijving voor 1 mei 2019.

De collectieve aanpak werkt kostenbesparend en het neutrale maar opvallende Holland Paviljoen zorgt voor extra zichtbaarheid op de beursvloer. Zo verzorgen wij de gehele coördinatie voor de standbouw, de catering en de hostesses gedurende de beurs.

Binnen het Holland Paviljoen kunt u uw stand naar eigen wensen inrichten. Met die verstande dat dit past binnen de collectiviteit van het gehele paviljoen en de bijbehorende huisstijl.

Veiling eerste vaatje Hollandse Nieuwe

Veiling eerste vaatje Hollandse Nieuwe

Scheveningen, april 2019 - Dinsdag 11 juni vindt de traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe plaats op Scheveningen. Het Nederlands Visbureau organiseert elk jaar de veiling, wat de officiële start van het seizoen van de Hollandse Nieuwe markeert.

Dit jaar gaat de opbrengst van de veiling naar de Stichting Mag Ik Dan Bij Jou. Cabaretier en liedschrijver Claudia de Breij zal als ambassadeur van deze stichting de cheque in ontvangst nemen. De Stichting Mag Ik Dan Bij Jou wil bijdragen aan de veiligheid en geborgenheid van kinderen met kanker tijdens hun behandeling in het ziekenhuis door met een Nationaal Mag Ik Dan Bij Jou Fonds een financieel vangnet te bieden, zodat ouders er zo goed mogelijk voor hun zieke kind kunnen zijn.

Op veel plaatsen wordt de komst van de nieuwe haring gevierd met haringparty’s en andere evenementen. Vanaf de dag na de veiling, 12 juni,  is de Hollandse Nieuwe weer overal in Nederland te koop. In Duitsland en België wordt tegelijkertijd de komst van de nieuwe vangst 2019 van de Hollandse Nieuwe verwelkomd.