Nederlands Visbureau

Consumptiecijfers 2015-2016

Hoeveel vis wordt in Nederland gegeten? Welke vissoort wordt het meest gegeten? Op deze vragen kunnen wij antwoord geven. Onderzoeksbureau GfK houdt namelijk elk jaar de ontwikkelingen in de huishoudelijke bestedingen van vis, schaal- en schelpdieren bij voor het Nederlands Visbureau.

Het Nederlands Visbureau heeft na het afschaffen van de productschappen in 2013, een doorstart gemaakt als private stichting. Dit is mogelijk gemaakt door een aantal brancheorganisaties vanuit de contributies die aangesloten leden afdragen. Vanuit deze middelen wordt sindsdien het marktonderzoek gefinancierd. In tegenstelling tot voorgaande jaren, waar elke ondernemer aan de toenmalige productschappen een verplichte financiƫle afdracht moest doen, worden de marktgegevens nu alleen verstrekt aan die bedrijven die lid zijn van een brancheorganisatie, om de meerwaarde het lidmaatschap tot uiting te laten komen.

Organisaties die interesse hebben in de consumptiecijfers, doch vanuit hun core business (handel in vis) niet bij een van de brancheorganisaties aansluiting kunnen zoeken, kunnen tegen een vergoeding de resultaten ontvangen van het Nederlands Visbureau.