Nederlands Visbureau

Vis op de Kaart 2016

De Scheveningse visafslag werd op 16 maart jl. omgetoverd tot classy sterrenrestaurant waar vertegenwoordigers vanuit de vissector, overheid, bedrijfsleven en NGO’s bijeen kwamen.
De inspirerende lezing van de internationaal bekende Louise Fresco (voorzitter Raad van Bestuur van Wageningen UR en auteur van het boek ‘Hamburgers in het Paradijs’) was meer dan voldoende aanleiding om haar bijdrage te omlijsten met een culinair evenement.

Het thema ‘De rol van oceanen en zeeën in het borgen van voedselzekerheid’ werd door mevrouw Fresco uitvoerig gepresenteerd met tal van dilemma’s tussen voedselzekerheid, voedselveiligheid en duurzaamheid. Het benutten van de mogelijkheden die de zee ons biedt, werd beeldend geïllustreerd door de driegangenlunch met minder bekende vissoorten.

Onder het genot van deze lunch, verzorgd door 2-Michelinsterrenchef Erik van Loo van Parkheuvel Rotterdam, konden vertegenwoordigers vanuit de vissector, overheid, NGO's en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten en netwerken. Het netwerkevenement ‘Vis op de Kaart’ werd in 2005 voor het eerst georganiseerd.

Graag blikken wij met u terug op dit geslaagde evenement.

Inleiding Louise Fresco

Louise Fresco gaf een verhelderende inleiding over de rol van oceanen in het borgen van voedselzekerheid.

Klik hier voor de gehele inleiding.

Vis op de Kaart in beeld

Illustratrice Suus van den Akker heeft een prachtig beeldverslag gemaakt van de verschillende onderwerpen die tijdens Vis op de Kaart aan bod kwamen. We lichten er een aantal opvallende items uit. 

 

Foto's

Zo'n 150 personen uit de vissector, overheid en het bedrijfsleven gingen met elkaar in gesprek over de toekomst van de vissector, consumptiepatronen en duurzaamheid tijdens een door restaurant Parkheuvel (Rotterdam) verzorgde lunch. Bekijk hier de foto's.

In de media

Sponsoren

Vis op de Kaart kon niet plaatsvinden zonder de bijdrage van een aantal sponsoren:

 

Verder danken wij Louise Fresco, Restaurant Parkheuvel, sommelier Edwin Raben, United Fish Auctions en de HANOS hartelijk voor hun medewerking.